X

Latest News

Hoe denken honden over ons?

Nederland is gek op honden. Er zijn namelijk 2,2 miljoen honden in Nederland. De manier waarop honden hun staart heen en weer zwaaien, ons bespringen en onze kussens stelen lijkt het alsof onze honden ook van ons houden. Toch kunnen kunnen honden ons niet vertellen wat er gaande is in hun harige en lieve hoofden, dus weten we wel zeker of honden van ons houden?

Ja, toch wel. Dankzij recente ontwikkelingen kunnen we tegenwoordig beter zien wat er gaande is in de schedels van onze lieve huisdieren.

Wetenschappers zijn bezig met het onderzoeken van hondenbreinen. De wetenschap heeft goed nieuws voor alle hondenbezitters, honden houden niet alleen van ons maar ze zien ons ook daadwerkelijk als familie. Het lijkt alsof honden de mens meer vertrouwd dan zijn soortgenoten als het gaat om affectie en bescherming en alles daartussen.

Omdat honden doormiddel van hun neus navigeren door de wereld zal de manier waarop ze geur verwerken veel inzicht geven in sociaal gedrag. De wetenschappers vinden dat honden prioriteit stellen aan de geur van mensen. Het activeert het “belongings centrum” van het brein, genaamd de nucleus caudatus.

 

 

 

Tags:

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>