Wordt de Golden Retriever pup jouw nieuwe vriend?

De Golden Retriever is een intelligent, lief, actief en krachtig dier. Daarnaast is de Golden Retriever pup een echte kinder vriend. Deze lieve hond wordt gemiddeld 11 jaar. Maar kan ook makkelijk een leeftijd van 13 a 14 jaar bereiken.

Ruimte

Net zoals bij veel andere honden zal ook de Golden Retriever veel ruimte nodig hebben. Ben je van plan om hem in de garage te houden, of een andere kleine ruimte? Dan is het af te raden om een Golden Retriever te nemen.

Aandacht

Vooral de pup zal enorm veel aandacht nodig hebben. De volwassen Golden Retriever kan zeker een tijdje alleen kunnen zijn maar heeft alsnog veel aandacht nodig. Werk je volle dagen en is er niemand om de hond te verzorgen, neem dan geen Golden Retriever. Een hond heeft net als bij een klein kind regelmaat

Golden Retriever Pup

Trainbaar

Vriendelijk

Beweging nodig

Golden Retriever pups kopen

Je hebt je huiswerk gedaan en besloten om een Golden Retriever te nemen. Je weet dat het grote honden zijn die veel aandacht en ruimte nodig hebben. Een hond die een keer lekker wilt zwemmen of in de modder wilt rollen. Een hond die regelmatig verhaard.

1.GRCN (Golden Retriever Club Nederland)

De Golden Retriever Club Nederland onderhoudt als ondersteuning voor het verantwoord fokken, een databank met officieel geregistreerde gegevens van HD -en OCD, Oog uitslagen, Fokdaggegevens, Stambomen, Tentoonstellinguitslagen, diverse Werkresultaten, etc. Kortom ga je een Golden Retriever pup aanschaffen informeer jezelf dan bij deze Club. De GRCN heeft een overzicht van verwachten nesten en geboren nesten.

2.Vragen naar Documenten

Het GRCN adviseert om te vragen naar de volgende documenten:

 • HD-uitslag van de ouderdieren
  • Controleer of de ouderdier zijn onderzocht op heupdysplasie (HD).
 • ED-uitslag van de ouderdieren
  • Alle honden geboren na 1 juli 2010 moeten zijn onderzocht op ED; de uitslag moet 0-0 zijn.
 • Het controleformulier voor d ogen.
  • Een ooguitslag is een jaar geldig. Controleer dus de datum. De ouderdier dienen vrij te zijn van oogafwijkingen.
 • Uitslagen/stamboom afgegeven door Raad van Beheer op Kynologisch Gebied.
  • Pups worden tussen de 6e en 7e week gechipt waarna er een stamboom wordt aangevraagd.

4.Een juiste fokker

Een goede pup koper is kritisch maar een goede fokker is ook kritisch naar jou toe. Wanneer een fokker kritisch naar jou toe is is dit vaak een goed teken. Klikt het met de fokker? Staat zijn werkwijze jou aan?

Zorg dat de puppy uit een goed nestje komt; een netjes waar de moeder niet mager en zwak is maar een nestje waar de moeder er goed uit ziet en de pups actief en gezond zijn.

Wanneer je voor een fokker hebt gekozen meld je dan af bij eventuele andere fokkers. Zo weten de verschillende fokkers waar ze aan toe zijn.

Golden Retriever pups opvoeden

Het is geen verrassing dat de Golden Retriever een van de top tien meest populaire honden is: hij is zeer intelligent, gezellig, mooi en trouw.

Hij is ook levendig. De Golden is traag en behoudt de domme, speelse persoonlijkheid van een puppy tot ongeveer 3-4 jaar oud. Velen Golden Retrievers houden hun puppyish trekken tot op hoge leeftijd.

De Golden Retriever is oorspronkelijk gefokt voor de fysieke en veeleisende  taak voor het ophalen van eenden en andere gevolgde voor jagers. De Golden Retriever moet dagelijkse zijn energie kwijt, eventjes wandelen of joggen, vrije tijd in de tuin of even los op het strand. Ja, Golden Retrievers houden van water.  Net als andere intelligente honden rassen moeten ze een job hebben om te doen, zoals het ophalen van het papier, familieleden wakker maken, of concurreren in de hondensport.

Wees bereid om je Golden Retriever mee te nemen naar familie-activiteiten. De Golden Retriever is een echte familie hond.