Wordt de labrador pup jouw nieuwe vriend?

De labrador pup is ontzettend populair. Niet gek natuurlijk; de labrador staat bekend als een fijne, lieve, vriendelijke en makkelijke hond. Besef wel, een labrador opvoeden kost tijd! Zeker het eerste jaar. De labrador is van nature een jachthond, de hond wilt dus graag iets voor je doen. Naast een jachthond is de labrador ook een gezelligheidsdier. De hond zal dus veel bij je in de buurt zijn.

Neem geen labrador als je van plan bent hem veel thuis te laten. Wanneer de labrador gaat vervelen en hij zijn energie niet kwijt kan zal dit leiden tot gedragsproblemen. Je zult dagelijks veel met de hond moeten lopen. Wanneer de labrador volwassen is kan hij natuurlijk wel eens alleen gelaten worden echter blijft het een hond vol met energie.

Trainbaar

Vriendelijk

Beweging nodig

Labrador pups kopen

Een labrador kan via het internet aangeschaft worden. Let wel op dat je goed onderzoek doet als labrador pup koper. Sommige websites ogen professioneel en betrouwbaar maar kunnen misleidend zijn.

Waar moet je op letten?

labrador pups

1.Gezondheid van de puppy

Het is verstandig om te kijken of er erfelijke afwijkingen zijn. In ieder geval voor heupdysplasie, elleboogdysplasie en oogafwijkingen. Officiele uitslagen worden in Nederland alleen afgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland afdeling Gezondheid, Gedrag en Welzijn. Ga niet akkoord met buitenlandse uitslagen voor honden uit Nederland. De fokker is in het bezit van de gezondheid uitslagen.

2.Lid van NLV

Ga na of een fokker lid is van de NLV (Nederlandse Labrador Vereniging).

Nederlandse Labrador Vereniging

NLV Brasem 37
7908 WC Hoogeveen
Tel: +31 (0)528 880095
Kvk: 40409641

Een fokker hóeft natuurlijk geen lid te zijn van de NLV. Een fokker kan alsnog verantwoord fokken en goede labrador pups hebben.

3.Afstammingsgegevens van de labrador pup.

Via deze website  kun je op NHSB nummer, naam of chipnummer op zoek naar de afstammingsgegevens van de betreffende hond. Het nummer kun je opvragen bij de fokker. Met een afstamming bewijs weet je zeker dat de pup afstamt van de ouderdieren vermeld op de stamboom. Met dit bewijs en een gezondheidsverklaring ben je al op de goede weg.

4.Een juiste fokker

Een goede pup koper is kritisch maar een goede fokker is ook kritisch naar jou toe. Wanneer een fokker kritisch naar jou toe is is dit vaak een goed teken. Klikt het met de fokker? Staat zijn werkwijze jou aan?

Zorg dat de puppy uit een goed nestje komt; een netjes waar de moeder niet mager en zwak is maar een nestje waar de moeder er goed uit ziet en de pups actief en gezond zijn.

Labrador pups opvoeden

Gelukkig kunnen de meeste pups hun moeder, broers en zussen vroeg verlaten zonder dat dit een blijvend effect heeft op het vertrouwen of geluk van een puppy. Wat misschien een traumatisch ervaring lijkt voor een kind geldt niet voor een labrador pup. Jouw labrador pup is klaar om vrienden te worden.

Tip: Probeer wanneer mogelijk al zo vaak mogelijk de puppy te bezoeken voordat deze wordt aangeschaft. 

Probeer de eerste dagen zoveel mogelijk tijd met de puppy door te brengen. Maak hem meteen je beste vriend. Laat hem thuis voelen, besteed extra aandacht wanneer hij of zij stil is, complimenteer hem wanneer hij buiten plast, voed hem regelmatig en ruim ongelukjes op zonder commentaar te leveren op de puppy.

Relevante website’s