Maine Coon Kitten

Maine Coon Kitten

De Maine Coon Kat werd voor het eerst uitgeroepen tot officiële  kat in de staat Maine. De ras evolueerde en de Maine Coon werd een sterk en hard werkende kattenras, geschikt om harde winters te doorstaan. De Maine Coon staat vandaag de dag nog bekend om zijn ​​stevige en robuuste uitstraling. De kat heeft een ongelijke en ruige vacht.

Meer nog dan voor schoonheid staan Maine Coons bekend om zijn intelligentie en vriendelijke karakter. Immers, wat ze niet zelf konden verkrijgen vergaarden ze door de charmante en nabijgelegen mens. Onder de verschillende katten rassen werd deze kat ook wel de “Gentle Giant” genoemd. Groot maar vriendelijk. De kat is dan ook populair als familie huisdier, metgezel of als therapie kat.

 

De kat wordt ook wel de hond onder de katten genoemd. Intelligent en trainbaar. Ze bieden uren aan plezier met hun capriolen. Ze kunnen echter wel een tikkeltje opdringerig zijn en zonder vragen deel uit willen maken van je privacy.

De Maine Coon Cat heeft een zijdezachte en enigszins vette vacht. Onderhoud van de vacht is veel eenvoudiger dan die van andere langharige rassen.

Maine Coon Katten zijn een betaalbare stamboom aanvulling op elk huishouden. Prijzen variëren, afhankelijk van de richtlijnen van een individuele fokker. “Show” versus “huisdier” kwaliteiten zijn vaak een bepalende factor.

Kittens zijn normaal beschikbaar 12 weken na geboorte.